Circuit si sejur Italia – Pesaro 2018
Belgrad-Pesaro-Rimini-Ancona – Zagreb

Pesaro se afla pe coasta Marii Adriatice si este o statiune traditionala pe litoralul italian, foarte cunoscuta mai ales de catre italieni, care se bucura de pese 100 de ani de conditiile de aici si de plaja superba. Pesaro are o populatie de 90.000 de locuitori si este al doilea oras ca marime, dupa Ancona, din regiunea Le Merche. Orasul este in nordul regiunii in apropiere de Rimini si este capitala provinciei Pesaro.
O celebritate nascuta in Pesaro este compozitorul Gioachino Rossini, datorita acestuia in fiecare vara in oras este gazduit un festival de opera, spre bucuria locuitorilor si a turistilor.
Piata principala a orasului este Piazza del Popolo unde poate fi admirat si palatul Ducal. Casa lui Rossini poate de asemenea sa fie vizitata. In Pesaro sunt mai multe muzee care pot fi vizitate: Casa Rossini, Muzeul Orasului, Muzeul Oliveriano, ce contine exponate arheologice, dintr-o necropola din perioada Epocii fierului, din Novilara. Parcul Miralfiore este perfect pentru plimbari relaxante si se gaseste dupa linia de cale ferata. In oras sunt si doua vile istorice, Villa Caprile si Villa Imperiale cu gradini elegante, cu fantani si camere extraordinare. Plaja din Pesaro este cu nisip fin, cu sezlonguri si tot felul de facilitati moderne, dar exista si zone in care se poate intinde prosopul, mai ales in partea sudica, plaja Colle Ardizio. Detalii…